Dakkapel plaatsen

Dakkapel laten plaatsen met kraan

Denkt u erover na om een dakkapel te plaatsen? Het plaatsen van uw dakkapel is een nauwkeurige operatie. Dankzij hun aanzienlijke omvang en gewicht, en vaak lastige locaties waar ze moeten worden geplaatst, sta je voor een uitdaging. Bij HOVE Kranen hebben we veel expertise en ervaring met het plaatsen van dakkapellen.

Dakkapel plaatsen, waar moet ik rekening mee houden?

Het plaatsen van een dakkapel kan een uitdaging zijn vanwege verschillende obstakels. Vaak is de woning omringd door een heg of schutting, waardoor het lastig kan zijn om de dakkapel op de gewenste plek te krijgen. Ook kan de woning grenzen aan een smalle steeg, wat de plaatsing bemoeilijkt. In de praktijk wordt in dergelijke situaties daarom vaak een hijskraan of minihijskraan ingezet. Door de dakkapel aan de kraan te bevestigen, kan deze eenvoudig op het dak van de woning worden geplaatst, waardoor de plaatsing probleemloos verloopt. Uiteraard kunt u ook zelf de dakkapel plaatsen. U kunt dan een van onze mini hijskranen huren om u bij deze klus te helpen. Bijvoorbeeld onze Hoeflon C10 of onze Hoeflon C30.

Huur een minikraan voor jouw dakkapel plaatsing!
Dakkapel verplaatsen met Hove Kranen mini hijskraan

Dakkapel laten plaatsen

Het plaatsen van een dakkapel is een aardige klus waarbij de volgende stappen worden doorlopen:

  • Er wordt een gat in het dak van de woning gezaagd op de plek waar de dakkapel moet komen.
  • Het bouwafval van het gezaagde gat moet worden afgevoerd
  • Het hijsen van de dakkapel naar jouw dak met een mini hijskraan, bijvoorbeeld met een Hoeflon C10.
  • De dakkapel wordt afgemonteerd.
  • De dakkapel wordt helemaal nagelopen en opgeleverd

 

Het plaatsen van een dakkapel is zoals u ziet een klus die behoorlijk specialistisch is. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat u dit niet zelf wilt doen. Durft u bijvoorbeeld zelf het gat in uw huidige dak te zagen? Hoe krijgt u al het afval van het gezaagde gat naar beneden? We kunnen ons goed voorstellen dat u dit niet zelf wilt doen. In dit geval kunt u de experts van Hove Kranen inschakelen om u hierbij te helpen. Met een professionele mini hijskraan tillen we de dakkapel eenvoudig naar de juiste plaats. Desgewenst kunnen we het hele project uitvoeren van A tot Z. We zorgen dan ook dat het ontstane afval wordt afgevoerd. We kunnen hiervoor ook altijd gebruik maken van een van onze diverse partners waarmee wij veelvuldig samenwerken.

Verhoog de waarde van jouw woning met een dakkapel

Een dakkapel toevoegen aan je woning kan een slimme investering zijn om de waarde ervan te verhogen. Naast het vergroten van de leefruimte biedt een dakkapel ook meer natuurlijk licht en een vrij uitzicht, waardoor je interieur een aangenamere sfeer krijgt. Deze extra ruimte en verbeterde ambiance dragen bij aan de aantrekkelijkheid van je woning en kunnen direct resulteren in een waardevermeerdering van de woningwaarde.

Vergunning voor het plaatsen van een dakkapel

In de meeste dorpen en steden in Nederland is geen vergunning vereist voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van de woning, ook wel de tuinkant genoemd. Echter, voor dakkapellen aan de zijkant of voorzijde van de woning is vaak wel een vergunning nodig. Wil je weten of een vergunning vereist is voor jouw specifieke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of zoek via het omgevingsloket op basis van jouw postcode.

Kosten dakkapel plaatsen

De kosten voor het plaatsen van de dakkapel zijn geheel afhankelijk van uw specifieke situatie. Als u de dakkapel zelf gaat plaatsen en alleen bij ons de mini hijskraan huurt bent u minder geld kwijt dan wanneer u ons het volledige project laat uitvoeren. Denk er hierbij goed over na dat wanneer u het zelf doet u ook zelf het afval moet afvoeren en het gat moet zagen in uw dak. U kunt zelf bepalen of u de meerkosten van het volledig uit handen geven van het plaatsen van uw dakkapel het waard vindt. U kunt uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen om een offerte op te vragen.

Dakkapel zelf plaatsen

Bent u zelf aannemer of gewoon erg handig? Dan kunt u uw dakkapel zelf plaatsen. Als u de kennis en ervaring voor het zelf plaatsen in huis heeft kunt u dit prima zelf doen. We kunnen ons goed voorstellen dat u niet dagelijks op deze hoogte bezig bent en dus geen mini hijskraan beschikbaar heeft. In dat geval kunt u bij ons ook een mini hijskraan lenen om de dakkapel te plaatsen. Wij zorgen er dan voor dat de mini hijskraan op het juiste moment op het juiste adres is. Als u de klus heeft uitgevoerd halen we de mini hijskraan uiteraard ook weer op.

Dakkapel laten plaatsen door Hove Kranen

Bent u erover uit dat u uw dakkapel wilt laten plaatsen door Hove Kranen? Of heeft u een andere wens zoals het plaatsen van een jacuzzi? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een offerte afhankelijk van uw situatie.

Dakkapel plaatsen? Huur een mini hijskraan.